Kulttuuri kuuluu kaikille! Kaikukortti tuli käyttöön Valkeakoskella

Näyttelyvierailijoita Voipaalassa.

Mahdollisuus nauttia kulttuurista, oppia uutta tai harrastaa liikuntaa kuuluu kaikille – varallisuudesta riippumatta.

Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin tai teattereihin, uimahalleihin tai urheilutapahtumiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin.

Valkeakoskella Kaikukortin voi nyt saada vähintään 16-vuotias, tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleva paikkakuntalainen, joka on asiakkaana Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sote- tai hyte-toimijan palvelussa. Kaikukortin haltija voi hankkia myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen Kaikukortilla maksuttomia lippuja, kun he menevät yhdessä kortinhaltijan kanssa samaan tapahtumaan. Kaikukortti-kohteissa asiakkaan avustaja, opas tai tulkki pääsee maksutta sisään.

Kaikukorttia jakavat Valkeakoskella Pirhan aikuispsykiatrian poliklinikka, työikäisten sosiaalityö ja –ohjaus, lasten, nuorten ja perheiden asiakasohjaus, Lähitori, Sääksmäen seurakunnan diakoniatyö sekä Ohjaamo.

Kaikukortti-kohteita Valkeakoskella ovat uimahalli, kaupunginteatteri, Myllysaaren museo ja Jalkapallomuseo, Voipaalan taidekeskus sekä Valkeakoski-opisto. Toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin tai mille kursseille Kaikukortti käy. Eri kohteissa saattaa Kaikukortti-lippuja olla rajoitetusti.

Pääsylippu hankitaan Kaikukortti-kohteen omista lipunmyyntikanavista. Lippua hankittaessa pitää varautua näyttämään Kaikukortti ja todistamaan henkilöllisyytensä. Lippuja ei voi hankkia verkkokaupasta Kaikukortilla. Lippuja saattaa olla tarjolla rajoitettu määrä. Sääksmäen seurakunta ja SPR Valkeakoski järjestävät kulttuurikaveritoimintaa, jossa vapaaehtoiset lähtevät seuraksi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle.

Valkeakosken Kaikukorttia voi käyttää myös muilla Kaikukortti-toimintaan liittyneillä paikkakunnilla, joita on Suomessa lukuisia. Pirkanmaalla muita liittyneitä kuntia ovat Orivesi, Nokia ja Tampere. Kaikukorttia voi käyttää myös pop up –kohteissa, joita ovat Ateneumin taidemuseo, Kiasma, Sinebrychoffin taidemuseo, Amos Rex ja Valokuvataiteen museot Helsingissä sekä tiedekeskus Heureka Vantaalla.

Kaikukortti-kokeilu Valkeakoskella kestää vuoden 2025 loppuun asti.

Lisätietoa: