Ruudun takaa -taidetapahtuma rantautuu Valkeakoskelle

Yleisö katselee valaistun ikkunan takaa esitystä.

Ikkunat toimivat taiteen ja valon näyttämöinä Operaatio Pirkanmaan Ruudun takaa -taidetapahtumassa.

Valkeakosken keskustassa nähdään Valoviikolla kahdessa kohteessa ruudun takaa eli ikkunoista tarkasteltavaa taideinstallaatiota. Syksyn pimenevissä illoissa kaupunkiympäristössä on näin mahdollisuus pysähtyä hetkeksi taiteen äärelle vaikka iltakävelyn lomassa.

Valkeakosken Kuvataiteilijoiden työryhmä on valmistanut kaksi uniikkia teosta Valtakatu 20 toisen kerroksen ikkunoihin. Entisen musiikkiopiston salin ikkunoihin rakentuvat Uhanalaiset hyönteiset -valo- ja varjotaideteos, sekä Wonderful Musician -videoteos, jotka ovat nähtävillä maanantaista sunnuntaihin 21.-27.10.2024 välisenä aikana ilta-aikaan klo 18-22. Kuvataiteilijoiden työryhmään kuuluvat taiteilijat Päivi Kärkkäinen, Ulla Väisänen ja Loes Van Dorp avustajinaan Eskopekka Mäkelä, Timo Pajunen, Pirkko Pajunen ja Mari Loponen.

Rapolan Kuvanveistäjät Ry pitää osana Ruudun takaa -tapahtumaa maanantai-tiistai 21.-22.10. välisenä aikana Valkeakoskenkatu 10 sijaitsevien työtilojensa ikkunoissa kuvanveistonäytöksiä, joissa syntyvät teokset ovat nähtävillä valaistuissa ikkunoissa klo 22.30 saakka.

Valkeakoski-päivään eli sunnuntaille 27.10. sijoittuu Ruudun takaa -projektin myötä syntynyt yhteistyö Akaan ja Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelujen välillä: Nostalginen Lättähattu-juna liikennöi sunnuntaina Toijala-Ilola-Valkeakoski-radalla osana Ruudun takaa -tapahtumaa. Junalla matkustaminen on päivän aikana maksutonta. Junan kyydissä voi myös päästä kokemaan kulttuurielämyksiä, sillä kahdella vuorolla junassa esiintyy muusikko Pasi Repo. Toijalan asemalla voi kokea Akaan Ruudun takaa -installaation, ja Valkeakoskella Toijalasta saapuneita matkustajia kannustetaan lähtemään tutustumaan Valkeakosken Ruudun takaa -ikkunoihin ja muuhun Valkeakoski-päivän ohjelmaan, johon kuuluu mm. perinteinen ilotulitus klo 19.

Lisätietoja tapahtumakalenterissa:

Ruudun takaa -kohteita nähtävillä ympäri Pirkanmaata

Ruudun takaa on Pirkanmaan kaikkien aikojen laajin taidetapahtuma, jossa keskusta-alueen ikkunat toimivat näyttämönä kadulla kulkevalle yleisölle. Tampereen Valoviikkojen avajaisfestivaalina se tuo syksyn pimeyteen yllätyksellisen kattauksen upeasti valaistuja ikkunoita 24.10. alkaen. Yleisölle maksuton Ruudun takaa on myös Operaatio Pirkanmaan monipaikkainen päätösprojekti. Se toteutetaan Tampereen lisäksi 19 kumppanikunnassa loka-marraskuun aikana, jolloin Pirkanmaalla on nähtävissä jopa 200 valaistua taideikkunaa

Kaikki Pirkanmaan kunnissa nähtävillä olevat Ruudun takaa ikkunat ja installaatiot löytyvät ruuduntakaa.fi karttapalvelusta.

Lisätietoja: