Syyslomaviikon aktiviteetit koululaisille ja koko perheelle

Kuvassa perhe kanavanrannassa yksi lapsista on heittänyt lehtiä, jotka leijailevat kuvassa.

Uutiseen on koottu syyslomaviikolle (vko 42) kiinnostavia aktiviteetteja ja tapahtumia koululaisille sekä koko perheelle.

Syyslomaviikolla riittää tekemistä ja iloa koko viikon ajan. Liikunnalliset aktiviteetit, kuten uinti ja luistelu, tarjoavat loistavan mahdollisuuden viettää aikaa ystävien kanssa. Walklandian vauhdikkaat radat kutsuvat nauttimaan liikkumisesta ennen talven tuloa. Taidekeskuksessa pääset hyytävään tunnelmaan Kekrin ajan tuodessa kummituskahvilan näytelmineen ja loppuviikosta Flinkenberg Areena muuttuu PomppuMaailman temmellyskentäksi, joka on varmasti jokaisen lapsen suosikki.

Ulkona seikkaileville luontopolut tarjoavat hienon mahdollisuuden retkeillä ja nauttia eväistä luonnon helmassa.

Voit tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin lisää tapahtumakalenterissamme ja syyslomaviikon aikana on lisäksi monta muutakin tapahtumaa. Saat kaikki tapahtumat listattua kätevästi tapahtumakalenterista.

Liikuntaa ja harrastamisen iloa

Kaikki liikunnalliset puuhat on koottu saman nettisivun alle. Viikon aikana voi harrastaa luistelua Wareenassa, uimahallin lelutunteja, temmeltää temppuradalla liikuntahallissa ja osallistua jalkapallokouluun Tehtaan kentällä.

Maatilaneläimiä ja rentoutumista Ilolan maatilalla

Ilolan maatilalla pääset tutustumaan maatilan eläimiin sekä perheille on tarjolla lammas- ja vuohikävelyhetkiä. Voit varata sauna- ja paljuvuoroja sekä metsämaja- ja pihagrillimajoja etukäteen käyttöösi sekä majoittua maatilalla. Ilolassa on myös saatavilla ratsastustunteja sekä lisäksi vuokrattavissa läskipyöriä sekä kanootteja ja kajakkeja. Wanha Asema on avoinna herkutteluun ma-pe klo 11–17 ja la-su klo 12–15.

Pomppuisia teitä Walklandiassa

Walklandia on maksuton elämyksiä ja kokemuksia tarjoava liikuntapuisto lapsille ja nuorille. Alueelta löydät keppihevosradan, eli Kepparimaan, skeittiparkin sekä pumptrack-radan. Walklandian alue sijoittuu jäähalli Wareenan ja hotelli Waltikan väliselle metsäalueelle.
Pumptrack-rata on kumpuja sisältävä rata, jolla voi liikkua niin polkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla kuin potkulaudalla eli skuutilla. Polkemisen sijaan radalla kuljetaan kumpuja pitkin pumppaavan liikkeen avulla. Monipuolinen pumptrack sopii niin pienille potkuttelijoille, kuin kokeneille pyöräilijöillekin – iästä, sukupuolesta ja taustasta riippumatta. Rata tarjoaa uusia haasteita taitojen kehittymisen myötä ja luo elämyksiä.

Kekri Voipaalan taidekeskuksessa

Voipaalan taidekeskuksessa kummittelee pe 18.10. klo 17–20 ja kummituskahvilakin on avoinna. Lisäksi discoillaan kauhudiscossa klo 19-20 sekä uppoudutaan kummitusnäytelmään.

Kirjasto Valon syysloman ohjelma

  • Lue lukukoiralle.
  • Kulttuuripaku – Teatteri Siperian esitys.
    • Hyvän mielen esitys koko perheelle. Vapaa pääsy.
      • Miten Sauli Niinistö, Spede, Romeo ja Julia, Eino Leino ja Turun ja Tampereen valmisteilla oleva kuntaliitos mahtuu samaan soppaan? Ja mitä kaikkea tapahtuu, kun näyttämöllä hyörii myös avustajakoira Hali mm. Shakespearen klassikko näytelmän Romeon roolissa.
  • Lasten syyslomaleffa.

Suomen Jalkapallomuseo ja FC Hakan kotiottelu

Tulevaisuuden Helmari tai Huuhkaja? Lähde Suomen ainoaan jalkapallomuseoon tutustumaan suomalaisen futiksen historiaan. Museossa tutustut menneiden aikojen pelaajiin ja varusteisiin ja katso bongaatko tuttuja pelipaitoja. Ota vaikka joukkuekaveri mukaan! Museoon on vapaa pääsy.

Tule seuraamaan la 19.10. klo 18.00, kun FC Haka kohtaa Vaasan palloseuran jännittävässä mitaliottelussa. Kannustetaan yhdessä Haka voittoon!

Hauskanpitoa PomppuMaailmassa

Aikaisemmilta syyslomilta tunnettu liikkuva sisäleikkipuisto PomppuMaailma saapuu jälleen Valkeakoskelle. PomppuMaailma on sisähuvipuisto, joka rakentuu erilaisten ilmatäytteisten viihdelaitteiden ympärille. Alueelta löytyy lisäksi paljon erilaisia pelejä ja laitteita kaikenikäisille sekä alle 4- vuotiaille oma alue. Menossa mukana myös Liikunta-Leijona. Kahvilassa runsas tarjoilu suolaista ja makeaa.

Nuorten illat

Toiminnan ytimessä nuorisotilat Pultti ja Tyrmä, joissa nuoret voivat osallistua maksuttomaan toimintaan. Tilat ovat turvallisia, kohtaamisen ammattilaisten luotsaamia paikkoja. Jokainen on tervetullut hengailemaan ja tutustumaan uusiin kavereihin.

  • Ti 15.10. klo 16–20, Tyrmä
  • To 17.10. klo 16–20, Pultti
  • Pe 18.10. klo 16–22, Tyrmä
  • La 19.10. klo 16–22, Pultti.