Taiteiden polulla kulttuurielämyksiä kaikenikäisille torstaina 22.8.

Muusikko Tero Lindberg.

Taiteiden polku on vuosittainen tapahtuma, joka johdattaa niin taiteen, musiikin, runouden tai tanssin äärelle. Tutustu monipuoliseen ohjelmaan ja lähde mukaan!

Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä kulttuuritoimijoiden ja yhteisöjen kanssa järjestävät taas elokuisen koko Koskin kulttuurikatselmuksen, Taiteiden polun torstaina 22.8. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua monenlaiseen kulttuuriin niin avoimien ovien, opastusten tai esitysten myötä. Mukana tapahtumassa on kaupungin yksiköiden lisäksi monia yhteisöjä, kuten Valkeakoski-Seura, Valkeakosken Kuvataiteilijat, AkkaBellat-kuoro, Myllysaaren museo, Rapolan kuvanveistäjät RaKu ry ja monta muuta kulttuuritoimijaa.

Perinteisessä tapahtumapäivässä on mukana tuttuja elementtejä kuten Heikki Heinon opastettu katukävely, joka pidetään tällä kertaa Apiankadun ja Pässinmäenkadun maisemissa. Uutena ohjelmana tänä vuonna Nuorisokeskus Pultissa erityisesti nuorille (10-29-vuotiaat) suunnatut työpajat: Blackout Poetry, jossa pääsee tutustumaan “tussausrunouteen” eli tekniikkaan, jossa luodaan runoutta hyödyntämällä esim. sanomalehtiä tai muuta kirjallisuutta, sekä kierrätystaidepaja.

Valkeakosken kaupunginteatterilla voi tutustua ennakkoon tämän syksyn suurtuotantoon Hello Dolly -musikaaliin isolla näyttämöllä järjestettävissä avoimissa harjoituksissa. Myös perheen pienemmille on ohjelmassa teatterielämys, sillä Valkeakosken kaupunginkirjasto Valon lastenosastolla vierailee Nukketeatteri Sinisiipi, jonka pöytäteatteriesitys Maijan askareet ilahduttaa varmasti myös vanhempia menneiden aikojen tunnelmallaan.

Taiteiden polun illan huipentaa tänä vuonna Valkeakoski Big Bandin ja trumpetisti Tero Lindbergin yhteiskonsertti Kultaisen trumpetin paluu Apianniemen kesäteatterin lavalla. Tero Lindberg on yksi Suomen johtavista trumpetisteista. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa tv-ohjelmissa.

Päivän aikana koettavana on toistakymmentä elämystä Valkeakoskella ja Sääksmäellä! Koko Taiteiden polun ohjelma on nähtävillä tapahtumakalenterissa:

Lisätiedot:

Kulttuuritoimisto
Kulttuurituottaja Petra Kotro
Puh. 040 335 7021
petra.kotro@valkeakoski.fi