Talonäyttelyssä vieraili yli 10 000 kävijää

Ihmisiä kävelemässä Talonäyttelyn kohteeseen.

Kymmenen ainutlaatuista kotia avasivat ovensa sekä piha-alueensa tarjoten tehoneliöiden rakentamisen ja asumisen inspiraatiota.

Vuoden 2024 Talonäyttelyä vietettiin 12 päivän ajan. Tapahtumassa vieraili yli 10 000 kävijää. Kymmenet asiantuntijat jakoivat osaamistaan ja näkemyksiään Talonäyttelyn teemojen mukaisesti edullisesta, ekologisesta ja toiminnallisesta asumisesta.

Talonäyttelyn parhaiksi kohteiksi äänestettiin Helmitalojen Villa Anna ja Kiiruna Talojen Hirsikuusiluoto. Mieleenpainuvimmaksi kohteeksi kävijät äänestivät arkkitehti Juuso Horellin suunnitteleman Valkoisen Talon.

”Tapahtuma oli oikein onnistunut. Olemme todella otettuja kävijöiltä ja kumppaneilta saamastamme palautteesta. Kohteita kehuttiin inspiroiviksi, ja kävijöiden mielestä kohteita oli sopivasti ja ne jaksoi kiertää hyvin keskittyen. Valkeakoski innostaa selkeästi monen eri elämänvaiheen rakentajia ja asujia, mistä kertoo tonttien tapahtuman aikana herättänyt kiinnostus”, kiittelee Talonäyttelyn projektipäällikkö Siiri Meriluoto.

Näyttelyssä mukana olleet rakennusliikkeet tekivät näyttelyn aikana lukuisia talokauppoja ja saivat runsaasti asiakaskontakteja. Kaupunki sai tonttikyselyjä uusille asuinalueille sekä suuren määrän potentiaalisia muuttajia tutustumaan kaupunkiin.

”Kaupunki saavutti kiitettävästi näyttelylle asetetut tavoitteet. Kaupunki sai mainetta ja tunnettuutta sekä ennen kaikkea uusia asuinalueita markkinoiduksi ja myydyksi. Talonäyttelyn konsepti osoitti jälleen toimivuutensa. Tapahtuman nettokustannukset ovat vain joitain kymmeniä tuhansia, mutta sen vaikuttavuus on suuri. Yhteistyöhön, joustavuuteen ja edullisuuteen perustuva konsepti on herättänyt mielenkiintoa useissa muissa kaupungeissa”, sanoo Valkeakosken kaupungin markkinointipäällikkö Petri Ahonen.

Tontti huutokaupattavana

Uudelta asuinalueelta huutokaupataan yksi 520 m2 kokoinen tontti, jolla on rakennusoikeutta 220 m2. Talonäyttelyn päättymispäivänä korkein tarjous oli 4 500 euroa. Huutokauppa on avoinna Huutokauppa.com-sivustolla 7.8.2024 asti. Juusonniityllä on vielä joitakin tontteja vapaana. Talonäyttely-alueen viereen rakentuvan Juusonpuiston 54 tonttia tulevat haettavaksi 19.9.–1.10.2024.

Heräsikö kiinnostus Valkeakoskesta omana asuinpaikkana tai Juusonniitystä asuinalueena, jolle rakentaa?