Valkeakoskella tapahtunut nuoren henkirikos: Tämän hetken tilanne

Viikonloppuna valkeakoskelaisia kohtasi pysähdyttävä suru-uutinen. Perusopetuksen oppilas on menehtynyt viikonlopun aikana.

Olemme kaikki hyvin järkyttyneitä asiasta ja suru koskettaa meitä eri tavoin.

Koulujen oppilaat saavat apua asian käsittelyyn koulusta

Kaupungin henkilöstö, oppilashuollon väki, nuorisotoimen ja seurakunnan työntekijät ovat molemmilla yläkouluilla tarjoamassa keskusteluapua nuorille. Lisäksi keskusteluapua on tarjolla myös lukiolla ja alakouluillamme sekä tarvittaessa esiopetuksessa. Huoltajia pyydetään kuulemaan herkästi lapsen mahdollisia huolia asiaan liittyen ja olemaan yhteydessä lapsenne opettajaan, mikäli koette, että lapsenne tai nuorenne reagoi asiaan voimakkaasti ja tarvitsee keskusteluapua. Asiasta keskustellaan luokissa ikätasoisesti, mikäli asia nousee keskusteluun. Mikäli ei, pyrimme jatkamaan kouluarkea normaalisti. Keskusteluapua on tarjolla ensi viikolla myös muina päivinä. On tärkeää, että mielessä olevista asioista voi myös keskustella kotona turvallisten aikuisten läsnä ollessa.

Pidämme hiljaisen hetken huomenna kaikilla kouluillamme klo 10:15 oppilaan muistolle. Lisäksi suru-uutista huomioidaan kaupungin suruliputuksella.

Koulujen oppilashuollon henkilöstöä on koululla myös kesäkuussa koulujen päätyttyä.  Tarvittaessa oppilas itse tai te huoltajat voitte sopia keskusteluaikaa lapsellenne huolen ja surun purkamiseksi.

Lisäksi nuorisotoimen ja seurakunnan työntekijät tarjoavat keskusteluapua nuorille myöhemminkin.

Keskusteluapua myös netistä

Valtakunnalliset palvelunumerot kuten MIELI kriisipuhelin 09 2525 0111, Lasten ja nuorten puhelin 116 111 Pelastakaa lapset ry:n Netari-Chat ja WhatsApp 050 313 5160 myös tarjoavat keskusteluapua nuorille. Vanhemmille apuja vaikeisiin aiheisiin ja kriiseihin tarjoaa mm. Mannerheimin lastensuoleluliiton sivut.

Kaupungin nuorisotoimi jalkautui nuorten pariin

Kaupungin nuorisotoimen katutyö viestitti illan ja yön sujuneen rauhallisesti nuorten keskuudessa ja nuoret järjestivät kauniin ja rauhallisen muistokokoontumisen Kirjaksella, jossa yhdessä suremista, kukkia, hautalyhtyjä ja valokuvia. Nuorisotoimen yhteistyöverkosto on tänään sunnuntaina sopinut työnjaosta, jotta kaikki nuoret saisivat mahdollisimman kattavan tuen heti ja tästä eteenpäinkin.  Kaupungin nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset Yönusvan katutyössä, seurakunta ja SPR  mukaan lukien tekevät yhteistyössä kaiken voitavansa nuorten parissa.

Seurakunnan järjestämään hartauteen sunnuntaina osallistui runsaasti nuoria, joille tarjottiin hartauden jälkeen keskusteluapua.

Kaupungin johtoryhmän puolesta,
Anne Laukkanen
Hallintojohtaja, Valkeakosken kaupunki
040 335 6002
anne.laukkanen@valkeakoski.fi

Polisiin tiedotteet asiasta

26.5. klo 18.20 lisätty poliisin tiedotteen linkki

27.5. klo 14.20 lisätty poliisin tiedotteen linkki